macOS Kurulum,macbook Recovery,macOS Big Sur ,Internet Recovery

Merhaba,

Bu yazımda elimden geldiğinde,elinizdeki macbook’unuzun işletim sistemi sürümünü nasıl güncelleyeceğinizi açıklayacağım.

Diğer Windows ve Linux işletim sistemlerinin aksine,macbook bilgisayarlarınızın bios’unda internet recovery bulunmaktadır.Bu sistem sayesinde elinizde kurulum için cd,usb vb. gibi kurulum medyası olmadan donanımızın desteklediği en güncel macOS sürümünü internetten download ederek kurulumunu yapabilirsiniz.

Öncelikle verilerinizin yedeğini almayı unutmayın.Bu işlem sonunda bilgisayarınızdaki yedeklenmeyen tüm veriler silinecektir.

1.İlk aşama olarak bilgisayarımızı kapatıyoruz.Bilgisayar açılır açılmaz,zaman kaybetmeden command-alt-R tuşlarına basılı tutarak bilgisayarın recovery mod geçmesini sağlıyoruz.

Aşağıdaki gibi bir ekran açılacak ve gerekli dosyaların download edilebilmesi için bizden wifi ağı seçip,şifre girmemizi isteyecek.

Daha sonraki adımda,disk izlencesi açılarak,mecvut olan tüm diskleri seçip,sileceğiz.

NOT:Verileri silmeden bir kurulum da tabiki yapılabilir.Ancak bu durumda temiz bir kurulum olmayacaktır ve işletim sistemi dosyaları *2 kadar yer kaplayacaktır.

Disk izlencesi(ya da disk utility) ile tüm diskleri sildikten sonra,izlenceden çık dedikten sonra,ana ekrana dönerek reinstall macOS diyerek güncel işletim sistemini kurmaya başlıyoruz.

Karşılaştığınız problemleri yorum kısmına yazabilirseniz,cevap olarak dönüş sağlayabilirim.

Yorum bırakın